O NAMA

CENTAR FILM je osnovan maja 1966. godine. Od prvobitnog Servisa radnih zajednica, izrasta u ugledno preduzeće koje je svojom organizacijom rada, proizvedenim filmovima i mnogobrojnim nagradama, stekao ozbiljan ugled u zemlji i inostranstvu.

CENTAR FILM je bio susretište autora različitih generacija i različitih stvaralačkih opredeljenja. U takvim prilikama bilo je moguće da istovremeno snimaju Žika Mitrović, Puriša Đorđević, Soja Jovanović, Žorž Skrigin, Miomir Stamenković, Zdravko Randić, Vlatko Gilić, Predrag Golubović, Jovan Rančić, Zdravko Šotra, i mnogi drugi filmski i televizijski autori. Pružana je svesrdna podrška većem broju u to vreme mladih autora koji su upravo sedamdesetih i osamdesetih godina stekli punu umetničku afirmaciju u produkciji Centar Filma. Dovoljno je spomenuti imena i dela Živojina Pavlovića, Kokana Rakonjca, Torija Jankovića, Gorana Paskaljevića, Gorana Markovića, Srđana Karanovića, Slobodana Šijana ili Živka Nikolića, da bi se stekla predstava o bogatstvu, raznovrsnosti i dometima produkcije u kojoj najbolja ostvarenja sasvim sigurno predstavljaju dela od trajne i nezaobilazne vrednosti u našoj kinematografiji

CENTAR FILM se kao producentska i distributerska kuća proteklom periodu bavila proizvodnjom dokumentarnih filmova (u okviru serijala „Ličnosti i Događaji“ - snimljen je do sada 51 film), izdavanjem knjiga iz oblasti kinematografije kao i uvozom i plasmanom filmskog i TV programa. Kao jedan od posebnih segmenata CENTAR FILMA d.o.o. je i pružanje studijskih usluga.