TRI KARTE ZA HOLIVUD

Žanr komedija

1993

Trajanje 110 min.
Producenti Centar Film, Beograd, RTS, Beograd, Kodeks-point, Beograd
Zemlja Srbija, Jugoslavija
Boja kolor
Ekran widescreen
Medijum 35mm, DVD

FESTIVALI

Palić, Herceg Novi, Niš, Novi Sad, Guča, Moskva.

NAGRADE

Palić: Nagrada za kameru (Božidar Nikolić). Herceg Novi: Srebrna Mimoza (Božidar Nikolić), Nagrada publike za najbolji film. Niš: Nagrada za najbolju mušku ulogu Branislav Jerinić, Nagrada za najbolju žensku ulogu (Neda Arnerić). Novi Sad: Srebrna Arena za film. Guča: Nagrada za najbolji film.
Režija Božidar Nikolić
Scenario Željko Mijanović

ULOGE

Branislav Lečić, Bogdan Diklić, Ljubiša Samardžić, Neda Arnerić, Velimir Bata Živojinović, Branislav Jerinić, Vesna Stanojević, Dragan Nikolić, Slobodan Ćustić, Vesna Čipčić, Milutin Karadžić, Danilo Lazović, Petar Baničević, Dušan Janićijević, Josif Tatić, Stojan Arandjelović

FILMSKA EKIPA

Kamera Božidar Nikolić, Montaža Branka Čeperac, Muzika Vojislav Kostić, Scenografija Milenko Jeremić

SINOPSIS

TRI KARTE ZA HOLIVUD je nostalgična priča i dramatična komedija koja se dešava u ruralnoj Jugoslavij u vreme Kubanske raketne krize iz 1962. godiine. Priča o tri dečaka koji su opčinjeni magijom sedme umetnosti, odlučuju da iz svoje zabite varošice pobegnu, ništa manje, nego pravo u Holivud. U isto vreme lokalni policajac euforično organizuje doček Maršala Tita, predsednika države, a njegovi „strogo kontrolisani“ građani pod utiskom dramatičnih događaja oko Kube počinju da se dele na dva tabora, rešena da isteraju do kraja ono što neće uspeti Hruščovu i Kenediju.